Mentos

Studenten zeggen massaal ‘Hello!’

Mentos is een ambitieus merk: slimme productontwikkelingen, sterke pr en opvallende marketingcampagnes. Dat past prima bij Barracuda. 

Het spreekt vanzelf dat we met groot enthousiasme de nieuwe activatiecampagne voor Mentos Say Hello hebben ontwikkeld.

Contact leggen
We ontwikkelden een sampling-activatie voor jongeren rondom de introductiedagen van universiteiten en hogescholen. Dat zijn de dagen waarbij alles draait om het leggen van (eerste) contacten en het maken van nieuwe vrienden. Met de emoticons op de snoepjes helpt Mentos hier als geen ander bij.

De eerste stap
Om de eerste stap meer fun te maken voegden we een spelelement toe: Mentos Say Hello Twist-it en Mentos Say Hello Pingpong. In een speciale Say Hello-zone speelden de studenten de spellen onder leiding van onze promo’s. Tegelijk deelden onze promo’s samples uit zodat de jonge studenten makkelijker nieuwe contacten konden leggen met de unieke emoticons op de snoepjes.

Van concept tot uitvoer
We hebben de activatie van concept en materiaalproductie tot uitvoer volledig georganiseerd. Ook de contacten met de organiserende comités in de diverse steden hebben we gecoördineerd. Dat past binnen onze filosofie om opdrachtgevers zoveel mogelijk werk uit handen te nemen.


Ben & Jerry's Scoop-Shop


Ben & Jerry's Avant Première


Jack Link’s Strong Viking


Lipton ice tea